Intrebari
1 . Cum ma inscriu?
Personal, la sediul Magic Andreea Beauty din Str. Gen Petre Popovat nr 58 , sector 6, Bucuresti.
Program pentru inscrieri: LUNI-VINERI : 9:30 – 19:00 si SAMBATA 9:30 -13:00
Telefonic, la numarerele de mobil: 0730.61.98.60 , 0766.300.353
On-line, folosind formularul de inscriere.
2. Ce acte imi trebuie pentru inscriere ?
- copie dupa certificatul de nastere
- copie dupa C.I.
- copie dupa certificatul de casatorie (daca este cazul)
- copie dupa ultima diploma de studii
- adeverinta de la medical de familie in care este specificat : “apt pentru a urma cursul de masaj/cosmetic/manichiura etc. Nu are probleme neurologice, dermatologice, pulmonare sau boli transmisibile”
3. Cum platesc ?
Cash la sediul din Bucuresti , Str. Gen Petre Popovat nr 58 , sector 6;
Prin transfer bancar in contul nostru deschis la Banca BCR – sucursala Crangasi
IBAN: RO 11 RNCB 0232109167010001
4. Pot plati in rate ?
Da.
Prima rata se achita la inscriere, iar urmatoarele cu maximum 2 saptamani inainte de examenul final.
5. Cum se desfasoara examenul final?
Pentru a obine diploma de absolvire, fiecare cursant va sustine doua probe:
- proba teoretica, alcatuita din 10 intrebari tip grila ce parcurg toata materia predata. Intrebarile pot avea unul, mai multe sau nici un raspuns corect. Fiecare intrebare este punctata cu 0,9 puncte, iar un punct este oferit din oficiu.
- proba practica : fiecare cursant va extrage unul dintre biletele cu subiecte si, pe baza cerintelor acestuia, va face dovada cunostintelor practice pe care si le-a insusit pe durata cursului.
Durata totala a examenului este de 2 ore, dintre care 40 de minute sunt alocate pentru sustinerea probei teoretice.
Persoanele ce vor absenta la examenul seriei de care apartin, isi vor putea sustine examenul final, in limita locurilor disponibile, odata cu celelealte serii de curs.
6. In ce tari sunt recunoscute diplomele ?
Incepand cu 5 octombrie 1961, Convenţia de la Haga prevede apostilarea (supralegalizarea) actelor care urmează a fi folosite în străinatate. În urma apostilării unui document, acesta va fi recunoscut într-un stat semnatar al Convenţiei de la Haga, fără a fi necesară îndeplinirea unor formalităţi suplimentare.
În România, apostila se aplică în cadrul unor compartimente speciale din cadrul Prefecturilor sau ale Tribunalelor. În situaţia în care documentul urmează a fi folosit într-un stat care nu a aderat încă la convenţia de la Haga (Brazilia, Kuweit etc.), supralegalizarea va fi făcută de către Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Justiţiei sau Ambasada/Consulatul statului respectiv în România.
Pentru a consulta lista actualizata a statelor semnatare a Conventiei de La Haga te sfatuim sa accesezi de fiecare data site-ul oficial al Conventiei.
7. Cum pot legaliza diploma pentru strainatate?
Diplomele de absolvire eliberate de ANC pot fi legalizate pentru strainatate in trei pasi simpli:
- Intocmirea apostilei – se face la sediul Prefecturii Bucuresti. Pentru aceasta aveti nevoie sa va prezentati o copie dupa C.I. si diploma in original.
- Legalizarea certificatelor – legalizarea diplomelor si a suplimentelor descriptive (acestea din urma atesta competentele dobandite pe parcursul cursului) se face prin intermediul unui birou de copiat acte (de preferat sunt cele care se ocupa si de legalizarea la Tribunal a diplomelor);
- Traducerea actelor – implica atat traducerea diplomei, a suplimentului descriptiv, cat si a apostilei.